dimecres, 22 de març del 2017

Les postres franceses en Nadal

Existeixen també moltes postres franceses tradicionals del Nadal, como per exemple:

- La bûche de Noël (el tronc dolç) - Es tracta d’un pastís amb forma de pionono o tronc, fet de xocolata i nous, que representa el tronc  cremat, des de la Nit de Nadal fins l’Any Nou , como a promesa d’un nou començament.

- Le pain calendeau (al sud de França) - Buding de Nadal. Tradicionalment es comparteix amb els més necessitats.

- La Galette des Rois (Rosca de Reis) - Servida el dia de Reis, es un pastís rodó que es talla a trossos i és servit  per un nen amagat sota la taula, conegut como el petit roi o l'enfant soleil. Qui troba la sorpresa amagada en alguna de les porcions es converteix en el rei de la celebració. Una mica com el nostre Tortell de Reis.


La principal decoració nadalenca en las cases franceses, a més de als carrers, botigues i oficines, és el sapin de Noel, el tradicional arbret que data del segle catorze i és decorat amb pomes, flors de paper i cintes.


Bon appétit mes enfants et vos parents !!


                                                    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada